Музика нас з’єднала

mnslogo

«Музика нас з’єднала» — один із наймаштабніших музичних фестивалів, який проходить в  мальовничому місті Покровськ, Україна і запрошує глядачів та виконавців з усього світу.

Конкурс виконавців патріотичної пісні спрямований на виявлення та підтримку творчих і обдарованих молодих людей, які мають у своєму репертуарі багато патріотичної тематики; розвиток їх здібностей і підвищення рівня виконавської майстерності; розвиток і зміцнення культури України, обмін духовними і культурними цінностями людей з різними життєвими позиціями, але патріотами в душі.

Фінал та гала-концерт фестивалю патріотичної пісні «Музика нас з’єднала» відбувається щорічнo в серпні місяці в місті Покровськ.

1. ПРАВИЛА УЧАСТІ

До участі в Конкурсі запрошуються виконавці, які виконують пісні на патріотичну тематику, мають досвід концертних виступів та ті, хто заявив про себе своїми успіхами в різних музичних конкурсах і фестивалях.

Вік учасників від 16 років.

Щоб пройти реєстрацію на участь у прослуховуванні, необхідно за указаний на сайті термін відправити на пошту [email protected] або ж на пошту [email protected] наступні дані:
— творчу біографію;
— аудіозаписи (патріотична тематика) на вибір учасника (2 шт. у форматі wav/mp3);
— відеокліпи або репортажну зйомку в хорошій якості для демонстрації;
— фотопортрет та фотографію у повний зріст (у форматі jpg/рng).

Матеріали, представлені на розгляд для участі в Конкурсі не рецензуються і не повертаються. Некомплектні матеріали або матеріали, надані після зазначеного терміну, не приймаються до розгляду.

Офіційне підтвердження про участь у Конкурсі (Запрошення) надсилається Дирекцією фестивалю від імені постійно діючого організаційного комітету (далі оргкомітет) з підготовки та проведення фестивалю патріотичної пісні «Музика нас з’єднала» не раніше, ніж за місяць до проведення Конкурсу.

Хід Конкурсу висвітлюється засобами масової інформації, акредитованими на фестивалі.

2. ОРГАНІЗАЦІЯ І ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

Конкурс складається з ПІВФІНАЛУ, ФІНАЛУ ТА ГАЛА-КОНЦЕРТУ.  Всі прослуховування проводяться публічно.

У ПІВФІНАЛІ беруть участь конкурсанти, які пройшли попередній відбір на основі наданих матеріалів і документів (але не більше 21 учасника).

У ПІВФІНАЛІ виконується патріотична пісня, яку представляє конкурсант. Пісня, тривалістю не більше 4-х (чотирьох) хвилин, виконується у супроводі фонограми «мінус один» (mini-disk, CD Audio) та віджеінгу. Запис допоміжного голосу (бек-вокалу) допустима в тому випадку, якщо він не дублює основний голос (мелодійну лінію) і не заважає прослуховуванню виконавця. Фонограма забезпечується безпосередньо конкурсантом. За результатами ПІВФІНАЛУ до ФІНАЛУ проходять 15 учасників. Півфінал відбудеться в Києві.

У ФІНАЛІ беруть участь 15 конкурсантів, які пройшли півфінал Конкурсу.

Фінал відбудеться в Покровську до дня міста. За результатами фіналу, переможці братимуть участь у гала-концерті, де на одній сцені вони будуть виступати разом з провідними зірками України та отримають свої нагороди.

Заміна заявлених на Конкурс творів може бути проведена тільки з письмової заяви учасника і згоди Дирекції фестивалю не пізніше, ніж за 2 тижні до початку Конкурсу.

Порядок виступу конкурсантів у ПІВФІНАЛІ і ФІНАЛІ Конкурсу визначається жеребкуванням.

Конкурсант може прибути для участі в Конкурсі тільки з однією супроводжуючою особою (стилістом, візажистом, продюсером, композитором, педагогом і т.д.).

Витрати, пов’язані з проїздом Конкурсанта для підготовчого етапу в м. Покровськ і назад з м. Покровськ, їх реєстрацією, оплатою медичного страхування, забезпечується даними особами і спрямовуючою стороною.

На час проведення конкурсу всі учасники конкурсу  розміщуються в одному з готелів Покровська, який визначає Дирекція фестивалю.

3. ЖУРІ

Журі формується Дирекцією фестивалю на контрактній основі з числа популярних виконавців естрадної пісні, композиторів, поетів, менеджерів, продюсерів, журналістів, громадсько-політичних діячів, представників творчої інтелігенції, які мають міжнародне визнання і сприяють популяризації ідей фестивалю і які не є менеджерами або продюсерами учасників конкурсу.

Кількісний склад журі  – не більше 10 осіб, включаючи Голову журі, відповідального і технічного секретарів журі.

Голова журі затверджується Оргкомітетом фестивалю не пізніше, ніж за 1 (один) місяць до початку Конкурсу.

Журі оцінює конкурсне виконання по 10-бальній системі. Найменшим балом приймається «5» (п’ять).

Критерії оцінки конкурсного виконання визначаються складом журі на першому організаційному засіданні журі, яке проводиться за один день до початку Конкурсу.

Форма голосування журі в півфіналі – закрита.

Форма голосування журі в фіналі – закрита.

Голосування членів журі відбувається після закінчення виступу кожного конкурсанта. З числа конкурсантів, які виступили, за найбільшою кількістю балів, отриманих за фестиваль, журі визначає володаря «Гран-прі», Лауреатів і Дипломантів фестивалю конкурсу виконавців патріотичної пісні.

Засідання журі закриті, рішення журі остаточні і перегляду не підлягають.

Рішення журі оформляються протоколами. Протоколи журі ведуться українською мовою і зберігаються постійно в Дирекції фестивалю.

У своїй роботі журі діє в рамках даного Положення про конкурс.

4. ПРЕМІЇ І ПРИЗИ

За результатами конкурсних виступів у ПІВФІНАЛІ призи і премії не присуджувати.

За результатами конкурсних виступів у ФІНАЛІ Конкурсу присуджуються нагороди:

«Гран-прі» — 50 000 грн;

«1-а премія» — 25 000 грн;

«2-а премія» — 15 000 грн;

«3-я премія» — 10 000 грн.

Учасник конкурсу, який не удостоєний звання Лауреата, нагороджується дипломом, із присвоєнням звання «Дипломант Фестивалю патріотичної пісні «Музика нас з’єднала»».

5. ЗАКЛЮЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ

Учасник конкурсу, який отримав Свідоцтво, має право подачі документів на подальшу участь у конкурсах.

Участь у Конкурсі означає повне і безумовне прийняття правил даного Положення.

У разі невиконання правил даного Положення, Конкурсант може бути дискваліфікований.

Дискваліфікацією в конкурсі є:

  • порушення правил даного Положення;
  • нанесення шкоди іміджу фестивалю;
  • відсутність конкурсанта на генеральних репетиціях;
  • відхилення від запланованого виступу – такого, яким воно було на генеральних репетиціях;
  •  конфлікт з журі, організаторами, спонсорами;
  • тиск на журі, організаторів, спонсорів з метою отримання преференцій;
  • непристойна або вульгарна поведінка по відношенню до членів оргкомітету, членів журі та публіки.

Рішення про дискваліфікацію приймається оргкомітетом фестивалю.