В Італії нагородили українського громадського діяча за внесок у розвиток італійсько-українських відносин

Мер міста Пінето Роберт Вероккйо вручив президенту Культурного центру України Владиславу Багінському подяку за зміцнення італійсько-українських відносин.

«Від імені адміністрації міста Пінето хочу висловити глибоку вдячність за плідну співпрацю та внесок у розвиток соціальних та культурних зв’язків між Італією та Україною», — йдеться у повідомленні мерії італійського міста в регіоні Абруццо.

Мер Пінето особливо зазначив, що у співпраці з Владиславом Багінським та Культурним центром України було реалізовано безліч проектів, зокрема реабілітація дітей з проблемами слуху та дітей, які постраждали під час війни в Україні, а також підтримка 400 громадян України, які були вимушені покинути свої домівки через війну і знайшли притулок у Пінето.

«Особливе значення і надзвичайний інтерес мали численні культурні заходи, організовані на нашій території, такі як концерти та міжнародні фестивалі, які не лише збагатили нашу громаду, а й зміцнили дружбу між нашими народами. Ми пишаємося співпрацею з Вами та сподіваємося на продовження роботи в майбутньому», — додав Роберт Вероккйо.

«Від імені української громади Пінето хочу висловити подяку Роберту Вероккйо за його сприяння розвитку української діаспори. Не буде перебільшенням сказати , що всі заходи спрямовані на підтримку української культури та зближення наших народів, стали можливими завдяки особистої небайдужості мера. І звісно ж, українці назавжди збережуть у своєму серці гостинність Італії, яка стала нам другою домівкою під час війни», — наголосив на нагородженні Владислав Багінський.

Зазначимо, що мер Вероккйо був одним із перших в Італії, хто відгукнувся на прохання про допомогу українським біженцям у лютому 2022 року. Спільно з Культурним центром України у Пінето було створено всі умови для прийому та підтримки українців, організовано фестивалі української культури. «Це важливий і цінний обмін, який зміцнює дружбу та прихильність до наших гостей, які сподіваються, що невдовзі зможуть повернутися до своєї країни, щоб знову поспілкуватися з близькими та здобути спокій. Ми сподіваємося, що це станеться найближчим часом», — заявляв мер міста Пінето.