Юний українець переміг на Міжнародному дитячому співочому конкурсі «Вітебськ-2018»

10-11 липня у Вітебську відбувся щорічний Міжнародний дитячий музичний конкурс «Вітебськ-2018» (дитячий «Слов’янський Базар»). Україну в цьому році представив Олександр Балабан. У нелегкій боротьбі Олександр все ж таки став володарем «Гран-прі», обійшовши 19 конкурсантів з різних країн світу, цим же ж і прославив Українську культуру на весь світ.

У перший конкурсний день Сашко співав пісню «Верше». Хоч пісня і має дуже глибокий дорослий підтекст, Олександр продемонстрував весь свій вокальний талант. Глядачі та журі фестивалю отримали «мурашок по шкірі», а зал ніби завмер, отримуючи неймовірну культурну насолоду від виконання юного таланту. Олександр отримав море аплодисментів наприкінці виступу, що і дало зрозуміти, що він став одним із лідерів першого конкурсного дня.

Другий конкурсний день відкрив його зовсім з іншої сторони — він співав кардинально іншу пісню за стилем та за виконанням, чим показав, що може бути кращим у різних ампуа. Це дало змогу журі не сумніватися у виборі та одразу визначити його головним лідером у дитячому конкурсі.

 

Саша зізнався, що навіть не розраховував на перше місце; про друге або ж третє — тільки мріяв, але абсолютна перемога йому і не снилася. За словами хлопчика, далі він має намір серйозно розвиватися в плані музики. Саша вважає, що знайшов своє покликання, тому втрачати його не збирається. У планах Балабанова — «Євробачення».

За перемогу на «Слов’янському базарі» Олександр отримав грошивий приз — п’ять тисяч доларів, а пам’ятну нагороду «Золоту ліру» йому вручав президент Білорусі Олександр Лукашенко.

На питання «Куди плануєш витратити свій грошовий приз?» хлопець із впевненістю відповів: «На розвиток своєї творчості».

Друге місце дісталося дівчинці з Вірменії, а третє — хлопчику із Білорусі. До речі, для України це не перша перемога. У 2014 році переможницею міжнародного дитячого музичного конкурсу стала Анастасія Багінська, а в 2017 році перемогу рідній Україні подарував Владислав Ситник, виступаючи на міжнародному конкурсі виконавців естрадної пісні.