Стали відомі представникі від України на ХХVІ Міжнародний фестиваль мистецтв “Слов’янський базар у Вітебську-2017”.

У Києві пройшов відбір на фестиваль “Слов’янський базар-2017”, який буде проходити з 11 по 19 липня 2017 року в Вітебську.

За право представити Україну на “Слов’янському базарі-2017” боролося 60 сольних вокалістів. Кастинг претендентів від України на «Слов’янський базар» пройшов в актовій залі столичної академії Сучасної освіти. Журі відбору очолив музичний продюсер “Ua:Перший” Влад Багінський. А до складу журі увійшли: відомий композитор і продюсер Злати Огневич — Михайло Некрасов, телережисер Ірина Слепушова, керівник Національної опери України Анатолій Солов’яненко, представник оргкомітету «Слов’янського базару» у Вітебську Наталія Скопец. Як нововведення, до складу журі дитячого конкурсу в цьому році включили призерів «Слов’янського базару» минулих років Дашу Пишну і Дарину Галицьку.

На перемогу в молодшій віковій категорії в цьому році претендували 40 учасників, у старшій – 20. Журі було непросто вибрати кращих, тому що за поїздку до Вітебську прийшли боротися конкурсанти з високим рівнем підготовки, які пройшли «бойове» хрещення на численних конкурсах і талант-шоу. Географія учасників конкурсу теж дуже широка – на кастинг з’їхалися представники практично всіх регіонів України.

В результаті перемогу в старшій віковій категорії здобув луганчанин Влад Ситнік та одеситка Ганна Комякова.

 

 

 

Влад виступить у старшій віковій групі. Журі підкорив своїм баритональним виконанням пісні В’ячеслава Хурсенка «Соколята». Хлопця пам’ятають за участю в шоу «Голос країни». Його тренером був Олександр Пономарьов. Влад закінчив Луганський державний інститут культури і мистецтв за класом «академічний вокал». Влад переміг у 15-ти вокальних конкурсах.

 

 

 

 

 

 

 

 

У молодшій віковій категорії перемогла 10-річна Ганна Комякова з міста Чорноморськ Одеської області. Дівчинка є учасницею другого сезону телепроекту «Голос. Діти».

 

 

 

Фестиваль «Слов’янський базар» відбуватиметься з 11 по 19 липня 2017 року у білоруському Вітебську. Голова оргкомітету українського відбору Влад Багінський поділився особливостями проведення фестивалю цього року.

«На Слов’янський базар знову повертається День України. Він називатиметься «Вітає Україна!«. У цьому концерті братимуть участь національний академічний український народний хор імені Григорія Верьовки, Ірина Білик, Злата Огнєвич, Олег Вінник, Надія Мейхер, ALYOSHA, Софія Тарасова, Світлана Лобода виступатимуть у день відкриття фестивалю», – розповів Влад Багінський.