Національний відбір на «СЛОВ’ЯНСЬКИЙ БАЗАР У ВІТЕБСЬКУ»

Переможці національного відбору і Влад Багінський

Переможці національного відбору і Влад Багінський

19 березня 2016 року в Україні пройшов національний відбірковий тур для участі в конкурсах XXV Міжнародного фестивалю мистецтв «СЛОВ’ЯНСЬКИЙ БАЗАР У ВІТЕБСЬКУ» . За право виступити на одній з найпрестижніших майданчиків Європи боролися 47 виконавців практично з усіх регіонів країни .
Кастинг, який знімали три телеканали, пройшов в столичній академії Сучасного освіти. До складу журі увійшли відомий композитор і продюсер Михайло НЕКРАСОВ, телережисер Ірина СЛЕПУШОВА і народна артистка України Оксана Пекун. Очолив суддівську колегію керівник Національної опери України Анатолій СОЛОВ’ЯНЕНКО. Вибрати найдостойніших було непросто: дивував високий рівень підготовки виконавців, а деякі конкурсанти пройшли, можна сказати, «вогонь, воду і мідні труби» життя на сцені. Серед учасників відбору були екс-фабрикант Денис ЛЮБИМОВ, фіналісти проекту «Х-фактор» Владислав КУРАСОВ і Кирило КАПЛУНОВСЬКИЙ.
Що цікаво , в пісенному конкурсі брала участь навіть радник голови районної адміністрації міста Василькова Яніна ОРЛОВА .
За підсумками тривалих нарад серед 32 кандидатів на участь в
XIV Міжнародному дитячому музичному конкурсі «ВИТЕБСК 2016» журі обрало 10 — річну Катерину МАНУЗІНУ з міста Біла Церква . Дівчинка вже проявила себе в українській версії проекту
«ГОЛОС КРАЇНИ.ДІТИ.2». В команді Потапа

А в XXV Міжнародному конкурсі виконавців естрадної пісні « ВІТЕБСЬК 2016 » Україну представить киянка , студентка факультету журналістики Київського національного університету імені Т. Шевченка , яка виступає під творчим псевдонімом Marietta WAYS . 21 — річна дівчина вже записала 4 сольні альбоми , а в даний момент бере участь в міжнародному україно — грузинському телепроекті « 10 + 10 » .