Дебют міжнародного фестивалю «Поколіня Junior-2016».

 

Найочікуваніша подія року – нарешті відбувся дебют наймасштабнішого фестивалю юної творчості в України “Покоління Junior”.

Юні вокалісти України, Казахстану, Ізраїлю, Білорусі, Грузії, Молдови та Македонії змагалися з 28 серпня по 1 вересня на території туристичного комплексу “Буковель”. Аби визначити найкращих знадобилося три конкурсних дні.

 

Протягом трьох днів в рамках фестивалю в «VODA Day & Night Club» відбулася концерт-зйомка Міжнародного телевізійного проекту «Музична Академія Junior», конкурс Міжнародного музичного фестивалю «Покоління Junior», майстер-класи від зірок естради та кіно, а також гала-концерт за участю зірок української естради, а саме: DZIDZIO, Діми Коляденка, Світлани Тарабарової, MMDance та багатьох інших.

Затишна та дружня атмосфера, відмінний лайн-ап, насичена неймовірна програма фестивалю, розкішна природа – все це зробило Конкурс особливим.

До складу журі фестивалю увійшли: відомий композитор, продюсер співачки Злати Огневич – Михайло Некрасов, шоу-мен Дмитро Коляденко, народна артистка України Оксана Пекун, віце-президент Всесвітньої асоціації фестивалів Маріан Катароскі (Македонія), директор департаменту олімпійського спорту Роман Вірастюк, генпродюсер «Покоління Junior» Влад Багінський, та ін.

«Наше основне завдання — просувати у світі українську пісню і культуру»– говорить генеральний продюсер фестивалю Влад Багінський. «Цього року наш фестиваль отримав хороший статус, оскільки ми увійшли до складу міжнародної асоціації фестивалів «WAF». Це дає нашим переможцям та лауреатам право участі в інших міжнародних фестивалях. Багато учасників «Покоління junior» відкрили для себе одне з найпрекрасніших місць – Карпати і туристичний комплекс «Буковель», де чудово поєднуються інфраструктура і красива природа. Наш фестиваль, організатором якого виступив Культурний фонд України, вже має резонанс у світі, тому вже зараз ми отримали на наступний рік заявки від 20 країн на участь. Наш конкурс відкриває нові таланти та дає можливість розвитку кар’єри і дітям з різним соціальним статусом. Зокрема, в цьому році головний приз в 25000 гривень отримала дитина з маріупольської багатодітної родини» – додав генпродюсер.

Конкурсанти отримали купу емоцій, завели нових друзів, увібрали неповторний досвід від відомих зірок та відкрили для себе нові перспективи.

«Я переповнений емоціями від побаченого на конкурсі», — захоплювався Дмитро Коляденко. — «Це ж наші діти-хлопці та дівчата! Красиві, молоді, успішні і, найголовніше – талановиті! Я намагався бути справедливим. Одній дівчинці, яка співала неважливо, навіть поставив сьогодні 7 балів. Найголовніше, щоб вийшло свято для дітей. Кожен з учасників підійшов до свого виспуту професійно, вони не переставали репетирувати, брали неймовірно важкі пісні, не зважаючи на свій юний вік, та хотіли показати себе на всі 100%”.

«Можу відзначити, що малюки за своїм рівнем професіоналізму перевершують 90% наших дорослих зірок», — аналізує ситуацію Михайло Некрасов. – «Хоча є невеликі прорахунки і промахи. Я б відніс їх до викладачів, які займалися підготовкою дітей до конкурсу. Часом вони підбирають для своїх підопічних невдалий музичний матеріал. Часом журі важко було виставляти оцінки, адже діти ставали заручниками музичних смаків педагогів із вокалу, бо їм нав’язували дорослий і незрозумілий для них репертуар».

 

У перервах між конкурсами члени журі та запрошені артисти виступали перед глядачами. На сцену по черзі виходили Діма Коляденко, Світлана Тарабарова, Лора Суперфін, групи «SAHA», «EMOTION». Багато шуму наробила група «Дзідзьоff», яку утворив гітарист Лесик Турко після відходу з колективу «Дзідзьо». Багато з них були не в курсі, що зараз існують дві групи з подібною назвою: одна із солістом Михайлом Хомою, друга – в складі Лесика, Остапа та Юлі. Обидві групи виконують однаковий репертуар, оскільки права на пісні належали на рівних як Турко, так і Хомі. Група «Дзідзьоff» відрізняється наявністю численної духової секції. Колектив «Дзідзьоff» також делегував Лесика до складу журі телеконкурсу «Музична Академя Junior».

Гран-прі міжнародного конкурсу «Покоління Junior» в молодшій віковій категорії поділили між собою Вероніка Коваленко та Анна Воронова. Обидві дівчинки представляли на фестивалі Україну і обидві нагороджені крім основного призу поїздкою на фестиваль до Македонії на конкурс «Звездічкі» , а також запрошені стати учасницями телепроекту «Майбутнє Нації» , а ще отримали можливість записати дуети із зірками. Члени журі «Покоління Junior « відзначили незвичайний тембр Ані. Її вокальні та сценічні дані відзначаються не вперше. Так, влітку цього року дівчинка здобула перемогу на дитячому вокальному конкурсі в Сан-Ремо.

 

2016 рік видався напрочуд продуктивним для амбіційної команди фестивалю – вони зробили все можливе, щоб фестиваль відповідав назві «Міжнародний» , і їм це цілком вдалося. Завдяки наполегливості, цілеспрямованості, професійності та альтернативним поглядам всіх членів команди, фестиваль одразу зайняв провідні місця серед фестивалів міжнародного значення та завоював тисячі сердець, а також отримав прихильників не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Фестиваль «Покоління Junior» став яскравим та неповторним завершенням літа, він запам’ятається на все життя кожному, хто брав в ньому участь.