Україна підкорила «Слов’янський базар-2017». Влад Ситнік став переможцем конкурсу та отримав головний приз фестивалю.

Перший тур фіналу XXVI Міжнародного конкурсу виконавців естрадної пісні «Вітебськ-2017» пройшов увечері 15 липня на сцені Літнього амфітеатру. З нього все і почалося, адже саме в цей день Влад Ситнік вже вибився в лідери та став переможцем першого конкурсного дня «Слов’янський базар-2017». Разом з Ситніком 76 балів набрала й представниця Сербії Невена Божович. В журі у цьому році було 8 осіб, тому найвищий бал, який могли отримати конкурсанти, — 80. У перший конкурсний день учасники виконали слов’янські хіти під акомпанемент Національного академічного концертного оркестру Білорусі під керівництвом Михайла Фінберга.

У другому конкурсному дні в лідери разом з Ситником вибився представник Білорусі Єгор Шаранков. Вони набрали рівну кількість балів – по 151.

17 липня був оголошений переможець XXVI Міжнародного конкурсу виконавців естрадної пісні «Слов’янський базар у Вітебську». У нелегкій боротьбі тріумфатором став Влад Ситнік. Він завоював перше місце, підкоривши серця глядачів та журі фестивалю «Слов’янський базар».

«Сьогодні на міжнародному конкурсі «Слов’янський базар» переможцем став чудовий артист з України, з яким ми останнім часом співпрацюємо, Влад Ситник. Ми всі були впевнені в його перемозі, так як Влад дуже талановитий артист»,  — написала на своїй сторінці в Facebook композитор Шушан Саргсян.

Зазначимо, що 26-річному українцю вручили диплом, спеціальний приз – «Ліру» та 15 тис. доларів.

Друге місце зайняв учасник з Білорусії Єгор Шаранков. Третє місце отримала учасниця з Сербії Невена Божович (150 балів), а представниця Росії Лілія Вельтман отримала 147 балів і опинилася на четвертому місці.

Влад Ситнік: 

 

 

 

Почав співати з 6 років. У 10 років заспівав на звіті Луганської області в Києві. З того часу почав співати з симфонічним оркестром. Владислав закінчив Луганський державний інститут культури і мистецтв за класом «Академічний вокал», соліст Луганської обласної філармонії. Крім того, хлопець бере участь в інститутських виставах. Переміг у 15 вокальних конкурсах. У віці 14 років у складі п’ятьох обдарованих дітей за запрошенням відомого актора Жерара Депардьє відвідав Париж. У 2010 році взяв участь в міжнародному конкурсі виконавців російського романсу «Романсіада», на якому посів третє місце, але був відзначений особистою грошовою премією Миколи Баскова в розмірі 100 тисяч російських рублів. У 2011 році став учасником шоу «Голос країни» у складі команди Олександра Пономарьова. Дійшов до фіналу, де за результатами глядацького голосування посів третє місце.