Стали відомі переможці Першого Всеукраїнського фестивалю патріотичної пісні «Музика нас з’єднала».

З 23 по 26 серпня у прифронтовому Покровську пройшов Фінал та гала-концерт Першого Всеукраїнського конкурсу патріотичної пісні «Музика нас з’єднала» в рамках чотириденного святкування Дня шахтаря, Дня міста та Дня Незалежності.

За словами організаторів, Всеукраїнський фестиваль патріотичної пісні «Музика нас з’єданала» — це фестиваль, який спрямований на виявлення та підтримку творчих і обдарованих молодих людей, які мають у своєму репертуарі багато патріотичної тематики; розвиток їх здібностей та підвищення рівня виконавської майстерності; розвиток і зміцнення культури України; обмін духовними і культурними цінностями людей з різними життєвими позиціями, але патріотами в душі.

Нагадаємо, що Конкурс патріотичної пісні «Музика нас з’єднала» відбувався у три етапи. Спочатку – відбір учасників по анкетам та запрошення до півфіналу конкурсу, далі — півфінал у Києві, де з понад 100 учасників було обрано 15 фіналістів, а на останок — фінал 25 серпня у місті Покровськ, де у прямому ефірі телеканалу «Прямий» на всю Україну транслювалась заключна частина фестивалю. Крім цього, у прямому ефірі транслювався і гала-концерт фестивалю, на якому і були оголошені переможці конкурсу.

Майстерність вокалістів оцінювало професійне журі: Володимир Приглядь (музичний продюсер), Владислав Багінський (засновник фестивалю, продюсер телеканалу «Прямий»), Ірина Слєпушова (музичний продюсер «UA:перший») та Олена Мозгова (музичний продюсер).

«Власним прикладом ми продемонструємо, що українська пісня може нас об’єднати не залежно від того, на якій території України ми знаходимося. Ми показуємо, що ми всі — українці, і поважаємо та любимо одне одного. Цей фестваль об’єднав всю Україну, адже в конкурсі беруть участь конкурсанти з різних областей нашої держави; вони різного віку, але ви не уявляєте наскільки один за одного учасники вболівають і на скільки вони вже стали одне для одного товаришами. Все тому, що вони знають, що всі ми робимо одну велику справу. Дякую покровському міському голові — Руслану Требушкіну  за таке чудове свято української пісні для всієї України», — прокоментував Влад Багінський.

Учасники конкурсу змогли виступити на одній сцені з такими відомими артистами, як Ірина Білик, Ніколо Петраш, Влад Ситнік, «Время и Стекло», «Sunstroke project» та «Zdob și Zdub».

У нелегкій боротьбі серед 15 фіналістів журі обрало 4 суперфіналісти, які й поділили між собою призові місця.

ІІІ місце Всеукраїнського фестивалю патріотичної пісні «Музика нас з’єднала» отримав:

Арсен Вітрецький (21 рік)

м. Івано-Франківськ

пісня «Мить»

 

ІІ місце Всеукраїнського фестивалю патріотичної пісні «Музика нас з’єднала» отримав:

Олександр Яковлєв (23 роки)

м. Київ

пісня «Бий, барабане»

 

 

 

І місце Всеукраїнського фестивалю патріотичної пісні «Музика нас з’єднала» отримала:

Ангеліна Алексєєнко (15 років)

м. Покровськ, Донецька область

пісня «Край, мій рідний край»

 

 

 

Гран-прі Всеукраїнського фестивалю патріотичної пісні «Музика нас з’єднала» отримала:

Діана Королюк (21 рік)

м. Івано-Франківськ

пісня «Я не можу жити так»

 

 

 

«Організація конкурсу була на найвищому рівні. Ми вперше виступали на такому конкурсі. Сцена і звук – неймовірні. Учасники конкурсу приїхали зі всієї України. Ми всі потоваришували, тож тепер чекаю нових друзів в Івано-Франківську», – розповіла співачка Діана Королюк.

Справжнім сюрпризом для всіх покровчан став приїзд міського голови Руслана Требушкіна, якого не було в місті. Він вийшов на сцену, коли на гала-концерті оголошували переможців та власноруч привітав суперфіналістів та привітав Діану Королюк, яка отримала на фестивалі гран-прі.

Для організаторів конкурсу це був хороший початок наймасштабнішого та найпатріотичнішого фестивалю. Наголошуємо, що тепер Всеукраїнський фестиваль патріотичної пісні «Музика нас з’єднала» буде щорічним конкурсом. Тому наступного року в середині серпня до Дня Міста, Дня Незалежності та Дня Шахтара вдруге пройде фінал та гала-концерт у місті Покровськ Донецької області.