Підсумки міжнародного фестивалю “Покоління Junior-2017”.

Підсумки міжнародного фестивалю “Покоління Junior-2017”.

“Покоління Junior” – наймолодший міжнародний фестиваль. Він був створений лише минулого року, але вже завоював титул наймаштабнішого та найочікуванішого фестивалю юної творчості. Традиційно він пройшов в останні дні літа на території туристичного комплексу “Буковель”.

Фестиваль пройшов під лозунгом “Територія творчих юних виконавців”, адже головна мета організаторів – створити свято, в якому кожен учасник хоч і на кілька днів, але зможе відчути енергію своєї особистості, шалений драйв творчого життя та зробити дні фестивалю для себе незабутніми. Конкурсанти за три дні знайшли нових друзів, отримали знання з майстер-класів професійних викладачів вокалу та хореографії, отримали колосальний досвід виступаючи на провідній сцені перед професійним журі. За словами учасників, вони важають фестиваль самобутньою та самодостатньою подією, яку з нетерпінням чекали цілий рік.

В цьому році до оргкомітету фестивалю було подано більше 1000 заявок, з яких відібрали 19 для фіналу конкурсу. За словами журі, кожен фіналіст має неповторний голос, вміє подати себе на сцені, володіє харизмою, артестичністю та, звичайно, отримав найвищі оцінки від журі на відбірному етапі.

До складу журі конкурсу увійшли: фіналіст «Голосу країни» і переможець фестивалю «Слов’янський базар — 2017» Влад Ситнік; композитор, продюсер, директор Міжнародного конкурсу мистецтв «Зорния кветкі» Наталія Скопец; учасник популярної молодіжної групи «Emotion», хореограф Ян Запольських; співачка Наталія Валевська; кубинський співак, оперний виконавець, переможець «Нової хвилі-2013» Роберто Кель Торрес.

Крім учасників, на фестиваль приїхала неймовірна кількість глядачів не тільки з України, але й інших країн Європи. Всіх їх очікувала неперевершене свято музики, яке поєднувало в собі різноманітні стилі та підкреслювали різнобарність учасників і, цим самим, робило фестиваль унікальних та неповторним, підкреслюючи його головну ціль.

“Наше основне завдання – просувати у світі українську пісню і культуру, об’єднати Схід і Захід нашої країни. Найголовніше – показати всім, що Україна мирна і безпечна країна”, — каже генеральний продюсер фестивалю Влад Багінський. – “Хочеться нести позитив, та й просто зробити свято для талановитих діточок. Ось, наприклад, у конкурсі приймали участь хлопці з Мукачева. Самі знаєте, яка там ситуація. Вони дуже хотіли сюди потрапити, навіть гроші на дорогу збирали. Мрії, особливо дитячі, повинні збуватися, тому вони тут. І знаєте, коли вони радісні підбігають до тебе, обіймають і дякують – оце найбільше щастя. Відпочити сюди ми привезли і дітей-сиріт. Пригостили їх, зводили на екскурсію, запросили на гала-концерт. А так вони б сиділи в своєму інтернаті… Багато учасників «Покоління Junior» відкрили для себе одне з найпрекрасніших місць – Карпати і туристичний комплекс Буковель, де чудово поєднуються інфраструктура і красива природа”.

На фестивалі немає чужих людей, тут відразу відчуваєш дружню атмосферу,   не зважаючи на конкуренцію ти знаходиж дуже багато нових друзів. Там ніхто не подивиться на тебе косо, всі підтримають тебе, підкажуть, як треба зробити, щоб було краще. Чим яскравіше твоє вбрання і емоційніший виступ, тим краще” – говорить одна із учасниць старшої групи Ткачук Анастасія.

“Ви більше ніде не зустрінете такої кількості юних вокалістів, які дихають в унісон і розуміють одне одного без слів. Тут свіх нас поєднує пісня, і творить тут вона неймовірні дива!” – ділиться своїми враженнями про фестиваль ще один учасник молодшої групи Чернецький Тимур.

Тяжко на фестивалі було не тільки виконавцям, які переживали за те, щоб виступити на всі 100% та максимально показати свій талант, але й журі, адже саме вони повинні були визначити юних переможців.

“Я відразу для себе вирішила: як дитина виступить, такий бал їй і поставлю”, — розповіла Наталя Валевська. – “Скільки б років йому не було, він артист. Зрештою, ніхто не змушує дітей брати участь в конкурсі, вони самі цього хочуть. Значить повинні бути готові перемагати у чесній боротьбі. А якщо завищувати оцінки, то не буде творчого зростання”.

 

Родзинкою фестивалю став один з трьох зіркових ведучих «Євробачення-2017» шоумен Тимур Мірошниченко. Він юних конкурсантів не оцінював, а допомагав їм впоратися з хвилюванням і на сцені, і за лаштунками. Напруженість конкурсантів та журі він розбавляв цікавими запитаннями та жартами.

“Евробачення – це, звичайно, конкурс масштабний, але нинішній дитячий фестиваль не менш важливий”, — упевнений Тимур. – “Хто знає, може через кілька років хтось із маленьких учасників підкорюватиме європейську сцену”.

Найбільше за конкурсантів хвилювався Влад Ситник, адже сам нещодавно брав участь у подібному конкурсі “Слов’янский Базар-2017” і став переможцем, саме тому перед виступом він зайшов за куліси та побажав всім конкурсантам гарного виступу та дав декілька секретів від себе, які допомогли учасникам справитися зі своїми хвилюваннями. Співак зізнався, що маленькі артисти подарували справжнє свято талантів і попросив не турбуватися тих, хто не виграв. Мовляв, вони і так всі вже є переможцями.

Гран-прі міжнародного конкурсу телеконкурсу «Музична Академя Junior» отримала юна вихованка продюсерського центру «PARADIZ» Яковенко Ліза, родом з Луцька. Переможниця отримала з рук Наталії Валевської кубок і золоту прикрасу на пам’ять про фестивальному тріумф. Члени журі розповіли, що відзначили дівчинку відразу, як тільки вона заспівала, аж надто у неї незвичайно низький тембр і професійна техніка виконання.

Перше місце розділили між собою юний танцюрист Микита Білецький та вокалістка Христина Корнелюк. Особливий приз — участь у дитячій «Музичної академії Євробачення» отримали Ганна Осипчук і Тетяна Рибак. У перервах між конкурсами члени журі та запрошені артисти виступали перед глядачами. У категорії до 13 років перше місце серед вокалістів дісталося Ангеліні Теренніковой.

Фестиваль “Покоління Junior” довів, що покликаний об’єднати світ музикою, відкрити Україну як культурну країну, показати її професійний рівень та виділити на міжнародному рівні артистичність та талановитість нації. Фестиваль має на меті з кожним роком залучати до співпраці все більше країн світу, які стануть учасниками фестивалю. Тож, з нетерпінням чекаємо ІІІ Міжнародного фестивалю “Покоління Junior”, який традиційно пройде в кінці літа 2018 року в Буковелі. Цей фестиваль буде ще масштабнішим. Вже зараз організатори знають, чим здивувати учасників та глядачів Конкурсу.