П’ятий сезон Міжнародного телевізійного проекту «Музична Академія Junior» оголосив переможців.

У цьому році на Міжнародному телевізійному проекті «Музична академія Junior» гран-прі отримала 12-річна Діана Еркін з Казахстану і 9 річна Ольга Гарбузюк з України.

У Києві пройшов п’ятий сезон Міжнародного телевізійного проекту «Музична Академия Junior». На конкурсі традиційно були представлені учасники з декількох країн: Україна, Росия, Казахстан і Ізраїль. Конкурсанти були розділені на дві вікові категорії: старшу від 11 і до 15 років і молодшою ​​від 6 і до 10 років.

В цьому році в оргкомітеті фестивалю було прийнято велику кількість заявок, з яких відібрали 6 учасників в молодшу групу і 11 учасників в старшу групу для телеучастія в академії. За словами журі, кожен фіналіст має унікальний голос, вміє подати себе на сцені, має харизму, артестічністю, має жагу до перемоги і вміє показати свої найкращі сторони. Все це і допомогло кожному учаснику потрапити в Фінал Фестивалю, який пройшов з 30-го жовтня по 2-е листопада на телеканалі «Ua.Перший».

 

Серед зіркового журі проекту «Музична академія Junior» можна було побачити Владислава Багінського, Наталію Валевську, Kishe, Мілу Нітіч, ​​Марту Адамчук, музичного продюсера телеканалу «Інтер» Олега Яковлєва, продюсера телеканалу «UA: Суспільне» Ірину Слепушову і багатьох інших.

Ведучими фестивалю стали: блогер, ведуча багатьох фестивалів і конкурсів — Ніколь Кулик; учасниця популярних телепроектів, серед яких «Дитяче Євробачення», «Слов’янський базар» і багато інших — Дарина Галицька; юна актриса з неймовірно великим майбутнім — Марта Багінська.

Справжньою несподіванкою стали виступи зіркових гостей, які своїм виступом вирішили підтримати всіх юних конкурсантів: відомий співак і шоумен, пісні якого знає від мало до велика — «Kishe».

Володарка срібла на «Слов’янському базарі-2018» — Міла Нітіч.

Талановита співачка з неймовірним почуттям гумору — Марта Адамчук.

Неймовірний танцювальний колектив, який представляв Україну на міжнародних конкурсах; у них унікальні постановки, які вражають глядача своїм професіоналізмом і надзвичайною складністю — «Креатив Денс Студіо».

Також на сцені виступали п’ять позитивних, щирих і обдарованих дівчат, які об’єдналися в унікальне вокальне сузір’я — група «High Up Five».

Переможці фестивалю відразу не оголошували, адже в січні пройшла телетрансляція на телеканалі «Інтер +» після якої стартувало онлайн-голосування, де кожен телеглядач мав можливість протягом місяця проголосувати один раз за свого фаворита. 1 березня онлайн голосування офіційно було закрито.
В цьому році було дуже складно визначити переможця, адже всі конкурсанти були дуже сильними, вони йшли нога в ногу, як за оцінками журі, так і за голосуванням глядачів. В результаті, підрахувавши всі бали, журі визначило переможців конкурсу.

Гран-прі у старшій віковій категорії отримала — Діана Еркін, 12 річна учасниця з Казахстану.

Діана займається в театрі драми, грає в спектаклях, відвідує уроки образотворчого мистецтва і хореографії, але головною цінністю цієї дівчинки є її вокал. Діана співає з 4 років, вже тоді педагог дитячого садка звернула увагу на те, що голос дівчинки відрізняється від інших її однолітків своїм тембром і силою. До таланту Діани рідні поставилися серйозно і з їх підтримки, а також за допомогою однієї з найсильніших в Казахстані педагогів з вокалу Лейли Болатбек вона не раз брала участь в республіканських та міжнародних вокальних конкурсах, де була переможцем, лауреатом і володарем гран-прі. За спиною Діани Єркін 9 виграних конкурсів.

У молодшій віковій категорії гран-прі отримала дев’ятирічна Ольга Гарбузюк, Україна.

Творчий шлях маленької співачки почався з зайнять в «Katapulta Art Music School», перші проби здійснювалися в 5 років на проектах «Маленькі Гіганти», «Україна має талант» і «Розсміши коміка. Діти».
У 6 років пройшла в півфінал проекту «Голос Діти».

Крім цього були визначені і конкурсанти які зайняли І, ІІ, та ІІІ місця:

У молодшій категорії переможцями стали:

ІІІ місце між собою поділили Евелін Сонц і Ліза Білоконь;

ІІ місце — Меланія Дущак;

І місце — Ніколь Бойко;

У старшій категорії переможцями стали:

ІІІ місце — Владислав Артемов;

ІІ місце — Дарина Живолуп;

І місце — Єва Льопа;

Всі переможці п’ятого сезону Міжнародного телевізійного проекту «Музична Академія Junior» будуть нагороджені восени на відкритті шостого сезону «Музична Академія Junior».