Незважаючи на епідемію, цей міжнародний пісенний конкурс вирішили не скасовувати. Він пройде згідно запланованої і  затвердженої заздалегідь програми. Український нацвідбір для конкурсу у Вітебську в цьому році пройшов дещо нестандартно, в умовах форс-мажору. У зв’язку з карантином переможців довелося обирати дистанційно.

«В цьому році нам довелося піти на нестандартні заходи, — розповів керівник нацвідбору на «Слов’янський базар» Влад Багінський. — На жаль, у цьому році ми не змогли провести відбір в очній формі. Довелося обирати переможців за заявками, надісланими на конкурс. В цьому році до нас надійшло понад 60 таких».

До складу журі цього року увійшли: продюсер і композитор Михайло Некрасов, продюсер Влад Багінський, продюсер розважальних програм Першого національного каналу («Суспільне ТБ») Ірина Слепушова, музпродюсер телеканалу «Інтер» Олег Яковлєв, діджитал-маркетинг директор каналу «М1» Нонна Кондрашова. Очолили журі у старшій віковій групі продюсер Влад Багінський, у молодшій — Нонна Кондрашова.

Цього року кожен з членів журі переглядав матеріали самостійно і виставляв бали. Потім всі анкети були передані в український оргкомітет по відбору на «Слов’янський базар-2020», де в результаті підсумовування виводився загальний бал кожному учаснику.

У старшій віковій групі перемогла 19-річна Еліна Іващенко. Співачка вже запам’яталася слухачам як учасниця нацвідбору на «Євробачення». Раніше Еліна стала переможницею третього сезону телешоу «Голос. Діти», десятого сезону телевізійного  конкурсу «Х-фактор», а також стала володаркою Гран-прі «Чорноморських ігор-2018».

До слова, Еліна родом з міста Бровари. Вона — сирота. Її виховували бабуся з дідусем.

 

Переможницею молодшої вікової групи стала одеситка Анастасія Мартинюк — срібний призер «Чорноморських ігор-2019».

«Трохи незвично і складно проводити відбір заочно,але я дуже сподіваюся,що нам вдалося всіх розглянути і прийняти об’єктивне рішення. Бажаю удачі і перемоги Еліні та Насті», — прокоментувала рішення журі Нонна Кондрашова.

У рамках «Слов’янського базару» у цьому році на сцені Вітебська, крім конкурсантів від України, виступлять Наталія Бучинська, Микола Гнатюк, група «Авіатор», Влад Ситник. Тіна Кароль у рамках фестивалю виступить із сольною програмою.

У театральній програмі міжнародного фестивалю також бере участь представник України — Винницкий академічний обласний театр ляльок. Він представить на сцені театру «Лялька» спектакль «Лісова фея Агайя» українською мовою.