Діти з Покровська, Мирнограда і Добропілля отримали запрошення на щорічну церемонію нагородження талановитих дітей України «Майбутнє нації».

Цей червень надовго запам’ятається юним жителям Покровська, Мирнограда і Добропілля, які стали учасниками Міжнародного фестивалю-конкурсу «Творчість без кордонів» в Італії.

 

Все почалося з цьогорічного «Дня Європи», на якому місто Покровськ представляло Італію. Тоді до міста завітала італійська делигація з Пінето. Саме від них юні жителі і отримали запрошення на фестиваль.

Більше 100 юних жителів Покровська, Мирнограда та Добропілля відправилися до Італії на міжнародний фестиваль-конкурс « Творчість без кордонів». Поїздку організували за ініціативою Покровського міського голови.

Змагання проводилося за кількома жанровими напрямками: хореографія, інструментальна творчість, вокал, образотворче мистецтво, графіка, архітектура. На фестиваль приїхали конкурсанти близько 10 країн. Міжнародний конкурс був переповненний достойними учасниками, які вже мали безліч нагород на інших міжнародних фестивалях, саме це створювало між дітьми сильну конкуренцією. На кожну номінацію було приблизно 100 конкурсантів, або ж колективів, які боролися між собою за найвищу перемогу.

Журі фестивалю було створенне з відомих та видатних людей різних країн, їм було дуже тяжко обрати найкращого з кращих.

Не дивлясчись на всі труднощі та велику конкуренцію делегація з Донеччини викликала справжній фурор на фестивалі. Зразковий колектив естрадного танцю з Мирнограда «Свій стиль», керівник – ВІкторія Панюшкіна, своїм виступом зміг здивувати журі, показати те, чого не змогли показати інші та вибороти ГРАН_ПРІ фестивалю. А ще 7 дітей та народний театр пісні «Златиця» покровської музичної школи імені Леонтовича, художній керівник – Ольга Освієнко, стали лауреатами першого, другого і третього ступенів у різних номінаціях. Виступи української молоді стали справжньою прикрасою міжнародного конкурсу. Всі учасники гідно представили Україну на міжнароднародній творчій арені. Вони показали, що наша країна має сильних конкурентів. Крім цього конкурсанти та їх керівники зумінили на своєму рівні зміцнити культурні зв’язки між нашою державою та різними країни світу. Юні таланти ділилися своїм досвідом та переймали його у інших.

Діти з Покровська, Мирнограда і Добропілля не лише гідно представили нашу країну, а і змогли сповна насолодитися красою Італії, познайомитися з її культурою та звичаями, потоваришувати з ровесниками з інших країн та налагодити міжнародні дружні зв’язки.

Після поїздки діти ділилися враження зі своюми рідними та однолітками, передавали свої культурні надбання, розповідали про традиції, особливості та красу Італії:

— «Всі учасники були дуже сильними. Мені сподобалася сцена та організація. Було дуже весело та зручно, для мене ці емоції – на все життя»;

— «Ми отримали масу позитивних емоцій, побачили міста Італії, їх жителів, познайомилися із представниками інших країн, навіть потоваришували з ними»;

— «Подорож вдалася неймовірою! Я вважаю, що ми гідно представили нашу країну».

Громадська організація «Культурний центр України» пишається нашими юними творчими талантами, тому, в якості підтримки, прийняла рішення нагородити їх та ще раз підкреслити внесок учасників у культурний розвиток нашої країни на міжнародному рівні.

Всіх переможців, які гідно представили нашу країну на міжнародному рівні ми запрошуємо на щорічну церемонію нагородження талановитих дітей України «Майбутнє нації», яка відбудеться в Києві в кінці року.  Це захід, у рамках якого відзнаки отримує нове покоління України: діти, які зуміли підкорити не лише Україну, а і Європу своїм талантом і професіоналізмом.